Bitcoin (BTC) is in Bubble Territory – Crypto Analyst

Last Updated: October 12, 2023

  • Timothy Peterson heeft erop gewezen dat Bitcoin zich in het ‘bubbelgebied’ bevindt.
  • Hij waarschuwt verder voor een mogelijke daling van 20% van de waarde van BTC.
  • Bitcoin is er niet in geslaagd om het $16k prijsgebied te claimen als ondersteuning.
  • Een stijgende wig op de 6-uursgrafiek zou het begin van een mogelijke correctie kunnen markeren.

Timothy Peterson van Cane Island Alternative Advisors heeft zijn meest recente analyse van Bitcoin (BTC) gedeeld. Volgens de heer Peterson is Bitcoin het ‘bubbelgebied’ binnengegaan. Hij legde uit dat dit te wijten was aan het feit dat de terugkeer van Bitcoin gedurende 30 dagen een bepaalde drempel van adresgroei overschreed, zoals te zien is in zijn tweet hieronder.

Gemiddelde opname van 20% in dergelijke Bitcoin Bubbles

Hij voegde er ook aan toe dat Bitcoin meestal een 20% daling ondervindt als het eenmaal in het bubbelgebied is beland. Dit betekent dat de Bitcoin zeer sterk kan dalen tot het $12.800 prijsgebied met een gemiddelde waarde van BTC van $16.000. Zijn analyse versterkt een eerdere analyse waarin hij erop wees dat Bitcoin met een factor 20% tot 50% te duur zou kunnen zijn en door gebruik te maken van de wet van Metcalfe. Zijn analyse is hieronder te vinden.

Bitcoin slaagt er niet in om het $16k prijsgebied om te zetten in Support

Wat de prijs betreft, staart Bitcoin weer eens naar een andere wekelijkse afsluiting in een paar uur. De dagelijkse BTC/USDT wijst nog steeds in de richting van een overgekochte situatie voor Bitcoin nadat The King of Crypto gisteren, vrijdag 13 november, een high van $16.485 heeft gepost.

Voor cryptohandelaren die een beetje bijgelovig zijn, zou Bitcoin die een piekwaarde postte op vrijdag de Dertiende, het begin van een correctie voor BTC kunnen voorspellen. Bovendien heeft Bitcoin wat lijkt op een stijgend wigpatroon op het 6-uurs tijdsbestek, zoals hieronder geïllustreerd.

Ook uit de grafiek kan het volgende worden waargenomen.

  • De huidige waarde van de Bitcoin op $15.900 ligt aan de onderste rand van de stijgende wig.
  • Een uitsplitsing van deze wig zou de prijs van Bitcoin kunnen doen dalen naar het $15.400 prijsgebied.
  • Andere gebieden van ondersteuning voor Bitcoin zijn de niveaus van $15.000, $14.800 en $14.300.
  • De 6 uur durende MACD, MFI en RSI wijzen allemaal in de richting van een doorlopende correctie voor Bitcoin.

Conclusie

Samenvattend, Bitcoin heeft een indrukwekkende run gehad voor bijna 6 weken van het $11k prijsniveau naar het hoogtepunt van gisteren van $16.485. Timothy Peterson, van Cane Island Alternative Advisors, heeft dus gewaarschuwd dat Bitcoin het ‘bubbelgebied’ is binnengedrongen en bestemd zou kunnen zijn voor een terugtrekking van 20%.

Een snelle blik op de 6 uur durende Bitcoin-grafiek laat zien dat er een stijgende wig is die heel goed zou kunnen instorten en het begin van de eerder genoemde correctie zou kunnen markeren.

Zoals bij alle analyses van Bitcoin, wordt handelaren en beleggers geadviseerd om adequate stopverliezen en een lage leverage te gebruiken bij het verhandelen van BTC op de verschillende derivatenplatforms.

Author

Our Score
error: Content is protected !!